alegre growshop δημιουργουμε φυση

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα από το 2004 με ειδίκευση στις αστικές καλλιέργειες και με ένα κατάλογο άνω των 1300 κωδικών...

Περισσοτερα..

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στο ανανεωμένο και διαδραστικό growmarket.gr , το ηλεκτρονικό κατάστημα του Alegre growshop . Ασφαλείς αγορές, με τα προσωπικά...

Περισσοτερα..

Alegre Franchise

Θέλεις να ανοίξεις το δικό σου Alegre με την μέθοδο franchise? Αν ναι .. Στείλε το μηνυμά σου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου. ...

Περισσοτερα..

Καθαρό και αγνό νερό με φίλτρο αντίστροφης όσμωσης Growmax Water

 • Γράφτηκε από τον 

Είστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν εσωτερικής καλλιέργειας; Χρησιμοποιώντας φίλτρο αντίστροφης όσμωσης θα έχουμε ένα νερό καθαρό, αγνό και ποιοτικό. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια μέγιστη συγκομιδή εσωτερικής καλλιέργειας.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και έχουμε ξεκινήσει μια νέα σεζόν εσωτερικής καλλιέργειας.

Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε το δωμάτιο καλλιέργειάς μας και να επανεξετάσουμε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μια μονάδα φιλτραρίσματος του νερού ή το σύστημα αντίστροφης όσμωσης είναι το πρώτο αξεσουάρ που θα χρειαστούμε για να πάρουμε την καλύτερη ποιότητα των υδάτων για την καλλιέργεια. Όπως ένα σπίτι πρέπει να κατασκευαστεί με ένα καλό και ισχυρό θεμέλιο, έτσι και η καλλιέργεια θα πρέπει να ξεκινήσει με καθαρό νερό, ώστε τα φυτά να έχουν ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη.

Ένα καθαρό νερό, απαλλαγμένο από χλώριο και με χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα (EC), είναι ο σωστός τρόπος για να βοηθήσουμε τα φυτά μας να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Έτσι, μπορούμε να έχουμε απόλυτο έλεγχο στην ποσότητα των λιπασμάτων που θα χρησιμοποιήσουμε προετοιμάζοντας το νερό που θα ποτίσουμε τα φυτά σε μια καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την εκκίνηση της καλλιέργειας.

Έλεγχος της ποιότητας του νερού στην εσωτερική καλλιέργεια

Με την εσωτερική καλλιέργεια μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες φωτός, τη θερμοκρασία και την υγρασία στο θάλαμο καλλιέργειας ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού και μπορούμε ακόμη και να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσουμε για να τα ποτίζουμε.

Υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ, για αυτό που είναι απαραίτητα στο χώρο καλλιέργειάς μας: ο μετρητής EC, για τη μέτρηση της ποσότητας των διαλυμένων μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στο νερό (αλλά που δεν μας λέει την ποσότητα κάθε στοιχείου), και ένα πεχάμετρο , πολύ σημαντικό για τον έλεγχο των επιπέδων του ρΗ.

Αυτά τα συστήματα επεξεργασίας νερού και αξεσουάρ ελέγχου είναι πολύ χρήσιμα για την καλλιέργεια, επειδή το νερό δεν είναι το ίδιο παντού. Μπορούμε να έχουμε μαλακό νερό (χαμηλό EC) ή σκληρό νερό (υψηλό EC), σύμφωνα με την ποσότητα των μεταλλικών στοιχείων που έχουμε στο νερό της βρύσης μας. Το σκληρό νερό περιέχει ένα υψηλό επίπεδο διαλυμένων μεταλλικών στοιχείων, που θα επηρεάσουν άμεσα την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών, που χρειάζεται να προσθέσουμε στο νερό που δίνουμε για τα φυτά μας.

Κρατήστε στο μυαλό σας, ότι τα φυτά μας μπορούν να έχουν EC από 1,4 έως 2,2, ανάλογα με τη γενετική τους και ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο EC, τόσο λιγότερα και τα θρεπτικά συστατικά που μπορούμε να δώσουμε στα φυτά μας.

Εδώ ένα παράδειγμα :

Αν το νερό που χρησιμοποιούμε έχει EC 1 τότε θα πρέπει να προσθέσουμε από 0,4 έως 1,2 θρεπτικό διάλυμα για την επίτευξη των μέγιστων επιπέδων μας. Αν από την άλλη πλευρά, έχουμε ξεκινήσει με EC στο νερό μόνο 0,1 ή 0,2 ή ακόμα και ένα EC του 0,0 τότε θα είμαστε σε θέση να προσθέσουμε πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά μας.

Όσο λιγότερα θρεπτικά συστατικά μπορούμε να προσθέσουμε, τόσο περισσότερο κίνδυνο έχουμε για ελλείψεις στα φυτά μας, όπως παραμορφωμένα φύλλα ή κίτρινες και καφέ κηλίδες λόγω της έλλειψης ασβεστίου, κίτρινα φύλλα λόγω της έλλειψης του μαγνησίου, κ.α.

Με ένα υψηλό επίπεδο EC, το νερό θα έχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, και θα προκαλέσει φράξιμο στις ρίζες, μειώνοντας την ικανότητα απορρόφησης.

Αν ποτίσουμε με σκληρό νερό και στη συνέχεια προσθέσουμε ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στο χώμα μας, μπορεί να προκληθεί κλείδωμα (nutrient lockout), που θα εμποδίσει την ανάπτυξη των φυτών μας .

Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης εξαλείφουν μέχρι και 95% του συνόλου των διαλυμένων στοιχέιων, μειώνοντας το EC, δίνοντάς μας καθαρό νερό. Μπορούν επίσης να εξαλείψουν τα βαρέα μέταλλα και το χλώριο μέχρι 99%.

Επίσης, αντίστροφη όσμωση βοηθά στην σταθεροποίηση του ρΗ μεταξύ 6 και 6,5.

Χρησιμοποιώντας φίλτρο αντίστροφης όσμωσης θα έχουμε ένα νερό καθαρό, αγνό και ποιοτικό. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια μέγιστη συγκομιδή εσωτερικής καλλιέργειας.

Ωστόσο, ακόμη και αν το νερό από τη βρύση δεν έχει υψηλά επίπεδα EC, το χλώριο είναι εχθρός, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια χημική ουσία που προσβάλλει τις ρίζες των φυτών, τις καίει, ενώ παράλληλα σκοτώνει τους ευεργετικούς μικρο-οργανισμούς, που περιέχουν τα λιπάσματα μας.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος του νερού είναι η λύση για την εξάλειψη του χλωρίου έως 99%, αλλά και τη μείωση των ιζημάτων, της σκουριάς και της οξείδωσης.

Αυτά τα συστήματα εξαλείφουν επίσης υπολείμματα από ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα και πτητικές οργανικές ρυπογόνες ουσίες που επηρεάζουν επίσης τα φυτά.

Εν ολίγοις, εάν έχετε προετοιμάσει εσωτερικά το χώρο σας με τα απαραίτητα αξεσουάρ για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, να θυμάστε να συμπεριλάβετε ένα σύστημα επεξεργασίας νερού. Μαζί με τον μετρητή EC και το πεχάμετρο, θα πετύχετε το καθαρό και ποιοτικό νερό, που αξίζουν τα φυτά σας.

Καλλιεργήστε χρησιμοποιώντας φίλτρο Growmax Water και θα πετύχετε μια πλούσια συγκομιδή!

Δείτε το φίλτρο αντίστροφης όσμωσης Growmax Water

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ

Εισαγωγή στην υδροπονία μέρος 1ο

William Texier - General Hydroponics Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Εισαγωγή στην Υδροπονία

Υδροπονικά λαχανικά στον κήπο και στην βεράντα μέρος 1ο

Δρ. Αναστάσιος Κώτσιρας, ΑΤΕΙ Καλαμάτας Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Υδροπονικά λαχανικά στον κήπο και στην βεράντα

Υδροπονικά λαχανικά στον κήπο και στην βεράντα μέρος 2ο

Δρ. Αναστάσιος Κώτσιρας, ΑΤΕΙ Καλαμάτας Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Υδροπονικά λαχανικά στον κήπο και στην βεράντα

Μικρές υδροπονικές φάρμες

Noucetta Kehdi - General Hydroponics Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Μικρές υδροπονικές φάρμες

Εισαγωγή στην υδροπονία μέρος 2ο

William Texier - General Hydroponics Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Εισαγωγή στην υδροπονία

Τύποι Υποστρωμάτων

William Texier - General Hydroponics Σεμινάρια Υδροπονίας Alegre growshop, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Αθήνα, 26 Μαϊου 2013, Park Hotel Θέμα: Τύποι υποστρωμάτων

Δείτε περισσότερα videos στο alegre tv

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ? ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ

ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Χρήση Ατταπουλγίτη σε καλλιέργεια Goji Berry

Δρ. Ν.Θεοφίλου, ΓΕΩ ΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ Κοζάνη, χρήση ατταπουλγίτη σε καλλιέργεια Goji Berry. Ο ατταπουλγίτης είναι ένα σπάνιο είδος ελαφροβαρούς αργίλου, που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στη βιομηχανία λιπασμάτων.Το μοναδικό κοίτασμα ατταπουλγίτη μεγάλου μεγέθους...

Καλλιέργεια Ιπποφαούς στην Κοζάνη

Καλλιέργεια Ιπποφαούς Συνέντευξη του Δρ. Ν.Θεοφίλου, Σεπτέμβριος 2013, καλλιέργεια ιπποφαούς.

Φυτώριο Superfoods Ulterfita στα Σέρβια Κοζάνης

Φυτώριο Superfoods-εναλλακτικές καλλιέργειες. www.ulterfita.herobo.com

Φυσική καλλιέργεια απο τον Παναγιώτη Μανική

Τί είναι φυσική καλλιέργεια με την μέθοδος fukuoka (Φουκουόκα)? Ο εμπνευστής της φυσικής καλλιέργειας (natural farming) ή τεχνική fukuoka (φουκουόκα) ήταν ο Μασανόμπου Φουκουόκα Masanobu Fukuoka(1913-2008). Εκπαιδευμένος ως μικροβιολόγος στη γενέτειρά του...

Δείτε περισσότερα videos στο alegre tv

ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Κεντρικό

Ε.Μπενάκη 93-95, Εξάρχεια
 • [ΔΕ-ΤΕ]: 9.00-15.00
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]: 9.00-15.00 & 17.00-20.00
 • [ΣΑ]: 10.00-15.00

Πάτρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 84
 • [ΔΕ-ΤΕ]:09.30-14.30
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]:09.30-14.30 & 17:00-20:00
 • [ΣΑ]:10.00-14.30

Ηράκλειο Κρήτης

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 40
 • [ΔΕ-ΤΕ-ΣΑ]:9.00-14.30
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]:9.00-14.30 & 17.00-20.00

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 490
 • [ΔΕ-ΤΕ]:9.30-15.00
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]:9.30-15.00 & 17.30-20.30
 • [ΣΑ]:10.00-15.00

Καλλιθέα

ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ 153
 • [ΔΕ-ΤΕ]: 9.00-15.00
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]: 9.00-15.00 & 17.00-20.00
 • [ΣΑ]: 10.00-15.00

Αργυρούπολη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 77
 • [ΔΕ-ΤΕ]: 9.00-15.00
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]: 9.00-15.00 & 17.00-20.00
 • [ΣΑ]: 10.00-15.00

Πειραιάς

Κασιμάτη 28 (πρώην Λουδοβίκου)
 • [ΔΕ-ΤΕ]: 9.30-15.00
 • [ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ]: 9.30-15.00 & 17.30-20.30
 • [ΣΑ]: 9.30-15.00